Voetbalweekend: gedegradeerd Alphense Boys viert groot feest na winst tegen ARC

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Na de 1-0 zege van ARC eerder dit seizoen op Alphense Boys, wint Alphense Boys deze keer met 2-0 van de grote concurrent. Met vuurwerk vooraf en live muziek na afloop, werd groots feest gevierd.

Dat Alphense Boys zal degraderen, is al even bekend. Na dit weekend is Alphense Boys ook officieus gedegradeerd, omdat WVHEDW won. Het doelsaldo van Alphense Boys is -44; dat van ARC -15 en WVHEDW -14. Omdat ARC (28 punten) en WVHEDW (26 punten) nog tegen elkaar spelen, kan Alphense Boys (20 punten) degradatie vanwege het eigen doelsaldo in de laatste drie wedstrijden niet meer ontlopen.

De winst van WVHEDW is ook slecht nieuws voor ARC, dat ook concurrenten DHSC en BOL zag winnen. ARC staat op een nacompetitieplek, nog maar twee punten boven de directe degradatiestreep (WVHEDW) en drie punten achter de veilige zone (DHSC).

Titelstrijd Koudekerk

In de 3e Klasse A doet Koudekerk wat het moet doen tegen nummer voorlaatst Lugdunum. De ploeg van Jarno Verweij wint met grote cijfers en is nog steeds koploper dankzij een beter doelsaldo, maar voelt de hete adem van RKDES in de nek. Beide teams hebben evenveel punten. Voor BSC '68 wordt kampioen worden moeilijk na het verlies tegen TAVV, terwijl Zwammerdam door te verliezen van RVC '33 zichzelf nog niet veiligstelt.

Alphia (2e Klasse C), Floreant en Alphen (beiden 4e Klasse A) zijn nog in de race voor nacompetitievoetbal. Voor Alphia gaat dat om promotie, voor Floreant en Alphen om degradatie.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

4e Divisie A | Alphense Boys – ARC: 2-0

Tarik Zaanani breekt in de 28ste minuut de ban voor de thuisploeg in de derby tegen ARC. De beste kansen zijn voor Alphense Boys. Meteen na de 1-0, mikt Thierry Anthony één-op-één met de keeper net naast. Diezelfde Anthony kopt na rust tegen de paal. ARC is slechts dreigend en met twee goede afstandsschoten van Huib Oversloot worden gekeerd door de keeper, die ook een keer op tijd bij de bal was om een intikkertje te voorkomen. Diep in de blessuretijd zorgt Romeo Pieters in de 98ste minuut voor de beslissende 2-0.

Scoreverloop: 1-0 Tarik Zaanani, 2-0 Romeo Pieters.

2e Klasse C | Alphia – Nieuwkoop: 3-1

Alphia heeft zich na twee nederlagen op rij herpakt in eigen huis tegen het ‘andere oranje’ Nieuwkoop. Vijf minuten voor rust zet Ralph Zeilstra de openingstreffer op het scorebord. Tien minuten voor tijd verdubbelt spits Daan van Leeuwen de marge van Alphia. Nieuwkoop maakt in de 85ste minuut de aansluitingstreffer. In de 88ste minuut gooit Van Leeuwen de wedstrijd in het slot met de 3-1.

Scoreverloop: 1-0 Ralph Zeilstra, 2-0 Daan van Leeuwen, 2-1, 3-1 Daan van Leeuwen.

3e Klasse A | Koudekerk – Lugdunum: 7-1

Koudekerk heeft korte metten gemaakt met laagvlieger Lugdunum. Na een kwartier staat het al 2-0 voor de koploper dankzij twee goals van Akke Pennin. In de 39ste minuut straft Youri Looyestijn geschutter in de defensie van Lugdunum af met de 3-0 en drie minuten voor rust voltooid Pennin zijn hattrick met de 4-0. Zeven minuten na rust schiet Sem van Aalst de 5-0 binnen. Eén minuut later maakt Lugdunum een eretreffer. In de slotfase loopt Koudekerk verder uit tot 7-1.

Scoreverloop: 1-0 Akke Pennin, 2-0 Akke Pennin, 3-0 Youri Looyestijn, 4-0 Akke Pennin, 5-0 Sem van Aalst, 5-1, 6-1 Sem van Aalst, 7-1 Olaf Bakker.

3e Klasse A | TAVV – BSC ’68: 2-0

BSC ’68 is op bezoek bij TAVV in Ter Aar heer en meester in de eerste helft. Vlak voor rust komt TAVV echter tegen de verhoudingen in op een 1-0 voorsprong. De bezoekers uit Benthuizen gaan in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker maar zijn kwetsbaar achterin. Na een counter maakt TAVV in de 66ste minuut de 2-0. BSC ’68 komt die klap niet meer te boven en loopt averij op in de titelstrijd. De achterstand op koplopers Koudekerk en RKDES is met drie wedstrijden te gaan nu vier punten.

Scoreverloop: 1-0, 2-0.

3e Klasse A | Aarlanderveen – ESTO: 1-3

Aarlanderveen verliest voor de tweede wedstrijd op rij. In eigen huis is concurrent ESTO met 1-3 te sterk. De ploeg van Sander van Dijk ziet het gat met de nummer vier daardoor groeien tot zes punten en bezet zelf de zesde plaats.

Scoreverloop: (n.n.b.).

3e Klasse A | Zwammerdam – RVC ’33: 0-1

Zwammerdam kan zich in eigen huis tegen concurrent RVC ’33 veilig spelen. De nummer negen van Derde Klasse A komt echter na 21 minuten op een 0-1 achterstand tegen de Reeuwijkers die de tiende plaats bezetten. In de tweede helft gunt RVC ’33 het balbezit aan Zwammerdam, maar de ploeg van Erwin van der Zee weet uiteindelijk geen gaatje te vinden in de defensie van de bezoekers. De strijd om de veilige negende plaats ligt daardoor nog helemaal open.

Scoreverloop: 0-1.

4e Klasse A | Teylingen – Floreant: 3-2

Floreant komt op bezoek bij koploper Teylingen al na twee minuten op een 1-0 achterstand. De Boskopers tonen veerkracht, want drie minuten later komt de ploeg van René van Beek op gelijke hoogte. Drie minuten na rust komt Teylingen weer op voorsprong en vijf minuten later maakt de thuisploeg ook de 3-1. Floreant maakt in de 65ste minuut de 3-2, maar verder dan de aansluitingstreffer komt de nummer tien van de Vierde Klasse A niet.

Scoreverloop: 1-0, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2.

4e Klasse A | Alphen – FC Oegstgeest: 0-3

AVV Alphen gaat in eigen huis met 3-0 onderuit tegen nummer twee FC Oegstgeest dat nog om de titel in de Vierde Klasse A strijdt. Tot overmaat van ramp ziet Alphen, de nummer elf, ook nog eens concurrent Sporting Leiden op evenveel punten komen door winst in de degradatiekraker tegen Woubrugge.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3.