100-jarige Adventskerk luidt jubileumjaar in met unieke lichtshow

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Adventskerk wordt het kenmerkende gebouw volgende maand in het licht gezet. De lichtshow is verbonden aan een interactieve piano-installatie, waarbij iedereen is uitgenodigd om een stuk te komen spelen.

De lichtshow heet ‘Keys of Light’ en is zo gemaakt dat de pianist de lichtshow kan vormgeven. ‘Elke noot creëert een lichtpuls of visueel element dat de aard van die toon vertegenwoordigd,’ aldus Jan de Kruijf, voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk. Samen met het bestuur van de stichting en een aantal kerkleden vormt hij de jubileumcommissie.

De piano mag bespeeld worden door iedereen en staat klaar op 10, 11 en 12 februari tussen 19.00 en 22.00 uur. Inschrijven kan via de website van de stichting. Elke deelnemer krijgt tien minuten om muziek te spelen, daarbij maakt het genre niet uit.

Jostiband Orkest 

Een andere activiteit die op het programma staat tijdens het jubileumjaar is een concert van het Jostiband Orkest. Het is de bedoeling dat zij op vrijdag 11 maart, samen met zangeres Trijntje Oosterhuis, in de kerk optreden.

Lees ook: Jostiband treedt samen met Trijntje Oosterhuis op in Adventskerk