131 sociale huurwoningen in omgebouwd Alphens kantoorpand gaan de verhuur in

ALPHEN AAN DEN RIJN - De 131 nieuwe sociale huurwoningen in het project De Barones gaan vanaf dinsdag 21 februari de verhuur in. Geïnteresseerden kunnen dan reageren op de studio's, tweekamer- en driekamerappartementen.

Woningcorporatie Woonforte meldt dat iedereen die voldoet aan de inkomenseisen zich kan inschrijven voor deze huurwoningen. Jongeren tot 28 jaar en zogenoemde herstarters krijgen voorrang op de woningen. 'De volgorde van toewijzing gaat via een loting', meldt de woningcorporatie. 'Daarna ontvangen kandidaat-huurders een uitnodiging voor een intakegesprek.' Op basis van dat gesprek vindt de uiteindelijke selectie plaats.

Inschrijftijd bij de woningcorporatie telt dus niet mee voor de toewijzing van een woning. De nieuwe bewoners van De Barones behouden hun inschrijftijd als ze daar gaan wonen. Reageren op de woningen kan dus vanaf 21 februari via de website van Huren in Holland Rijnland. De verwachting is dat het kantoorgebouw aan de Prinses Margrietlaan in de zomer van dit jaar volledig kan worden opgeleverd als wooncomplex.