15 maanden celstraf voor beschieten van Alphense tattooshop

ALPHEN AAN DEN RIJN - Hoewel hij zelf ontkent, is de rechtbank in Den Haag er zeker van dat de 30-jarige Sebastiaan S. de Alphense Tattooshop 0172-Ink onder vuur heeft genomen afgelopen zomer. De tattooshop ligt midden in een woonwijk. Bewoners in en rondom de Julianastraat schrokken in de nacht van 14 op 15 juni wakker van de harde pistoolschoten. De man uit Maasdijk is donderdag veroordeeld tot vijftien maanden celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Dat meldt Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

Dat S. midden in een woonwijk heeft geschoten, rekent de rechtbank hem zwaar aan: ‘Er is niet alleen angst veroorzaakt bij de eigenaar die met de dood is bedreigd, maar zulke feiten zorgen ook voor grote maatschappelijke onrust. Dat gebeurt ook door met een geladen vuurwapen op de openbare weg rond te lopen', aldus de rechter.

De eigenaar van de tattooshop ontdekte de kogelgaten de ochtend na de beschieting, toen hij zijn winkel wilde openen. De schrik zat er flink in bij de eigenaar en zijn vrouw, verklaarden zij eerder.

Erin geluisd

Zelf hield S. echter vol dat hij niets te maken heeft met de beschieting. 'Het doet mij ook veel, maar ik heb het écht niet gedaan', verklaarde de Maasdijker tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak. Hij verklaarde 'erin geluisd' te zijn: 'Ik kan geen namen noemen, maar ze hadden me gevraagd of ik daar wilde wachten die nacht. Ik wist niet waarom. Na een half uur of drie kwartier hoorde ik opeens iets raars en ben ik gewoon weggereden. Nu lijkt het alsof ik het heb gedaan.'

De politie kwam S. op het spoor doordat zijn auto te zien was op camerabeelden. Uit zendmastgegevens bleek dat hij de nacht van de beschieting in de buurt was van de tattooshop.

Motorclubs

Verdachte Sebastiaan S. had banden met motorclub Bandidos. De eigenaar van de tattooshop zou verbonden zijn aan motorclub Rebel Crew. De Maasdijker zou 'in opdracht' hebben geschoten van iemand die was overgelopen van de Rebel Crew naar de Bandidos. 'De rechtbank neemt het hem zweer kwalijk dat hij zich mogelijk heeft laten lenen', zei de rechtbank daarover. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden dezelfde straf.