15 sociale huurwoningen in nieuwbouwwijk Nieuw Rein

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - In nieuwbouwwijk Nieuw Rein worden vijftien sociale huurwoningen gebouwd. De bouw van deze woningen start naar verwachting in september.

Maandag ondertekende VOF Rijndijk 86, een samenwerking tussen projectontwikkelaars Wilma Wonen en Heembouw Wonen, met woningcorporatie Habeko Wonen de overeenkomst voor de vijftien sociale huurwoningen.

Vanuit de opgave van gemeente Alphen aan den Rijn zijn sociale huurwoningen vanaf het begin van de ontwikkeling van Nieuw Rein onderdeel geweest van het woningbouwprogramma. Voor de invulling van de sociale woningen zijn verschillende woningtypen zorgvuldig overwogen. Gekozen is voor compacte eengezinswoningen, die qua architectuur aansluiten op het overige woningaanbod van Nieuw Rein.

Nieuw Rein

De vijftien rijwoningen komen in het zuidoostelijke deel van Nieuw Rein, deels aan de Rijndijk en deels aan een brede groenstrook die uitkomt bij de Oude Rijn. Elke woning omvat ongeveer 90 vierkante meter woonoppervlakte en krijgt drie slaapkamers. Parkeren kan op het binnenterrein of in de straat. De energiezuinige huurwoningen bieden kansen voor jonge starters in de gezinsvormende fase.

Nieuw Rein bestaat uit 102 woningen die in twee fases gebouwd worden. De bouw van fase 1 is in volle gang. De vijftien huurwoningen zijn onderdeel van fase 2, waarvan de bouw naar verwachting in september start. De oplevering is gepland in de tweede helft van 2023. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de sociale huurwoningen start naar de verhuur.

Lees ook: Bouw van Nieuwe Rein gestart in Hazerswoude-Rijndijk