16-jarige jongen met vleesmes doodgestoken, verdachte Robijnstraat blijft vastzitten

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tariq C., de achttienjarige jongen uit Alphen aan den Rijn die ervan wordt verdacht in februari zijn neef (16) om het leven te hebben gebracht, heeft het slachtoffer met een vleesmes in de halsslagader gestoken. Dat concludeert het Openbaar Ministerie.

Tijdens de eerste zitting in de rechtszaak zei de officier van justitie woensdagmiddag dat C. zijn neef opzettelijk van het leven heeft beroofd. Ook een andere neef en zijn eigen moeder zou C. in de woning aan de Robijnstraat hebben geprobeerd te doden. Allebei de slachtoffers werden neergestoken, maar overleefden de aanval. Buiten op straat stak de verdachte een toevallige voorbijganger neer.

Het voorarrest van C. is woensdag met negentig dagen verlengd. Dat is het maximaal aantal dagen dat de hechtenis verlengd kan worden tijdens een zogeheten pro-formazitting. Over drie maanden is de volgende zitting in de rechtszaak. Het voorarrest kan steeds met drie maanden verlengd worden totdat de rechter uiteindelijk een vonnis velt.

Eén dode, drie gewonden

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari vond een familiedrama plaats in een woning aan de Alphense Robijnstraat. De zoon in het huishouden wordt ervan verdacht een bloedbad te hebben aangericht door zijn moeder en twee neven neer te steken.

Een zestienjarige neef overleefde de steekpartij niet. De jongen uit Amsterdam logeerde bij de familie in Alphen. De moeder (53) van de verdachte en een andere neef (19) raakten, evenals een toevallige voorbijganger (17) vlak buiten het huis, gewond.

De Alphenaar wordt verdacht van doodslag, twee keer poging doodslag en poging zware mishandeling. Over zijn motief, en of de verdachte een bekentenis heeft afgelegd, worden nog geen uitspraken gedaan. Tariq C. is in februari dezelfde nacht aangehouden door de politie.