17 september Oktoberfeest, 18 en 19 september Zomerspektakel aan het Meer

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kogel is door de kerk: als de dan geldende coronamaatregelen het toelaten wordt het Zomerspektakel aan het Meer in Alphen aan den Rijn georganiseerd in het weekend na de Alphense jaarmarkt. Met de feestavond Xander & Friends op zowel zaterdag 18 als zondag 19 september en een openluchtkerkdienst op diezelfde zondag(ochtend). De aftrap wordt vrijdagavond verzorgd door de Alphense Oktoberfeesten.

Afgelopen januari kondigde festivalvoorzitter Stanley de Looze al aan dat overwogen werd om het Zomerspektakel aan het Meer eenmalig uit te stellen naar het derde weekend van september vanwege de coronapandemie omdat de kans erg klein geacht werd dat het Alphense festival in juni, in principe aankomend weekend, door kon gaan. Dat vermoeden werd in april bevestigd door burgemeester Liesbeth Spies (CDA): geen evenementen tot 1 juli.

Wie, naast Xander de Buisonjé, komen optreden wordt later bekendgemaakt. Datzelfde geldt voor details over de kaartverkoop.

Tickets Zomerspektakel 2020 en 2021

Wie een ticket heeft voor het in 2020 afgelaste Zomerspektakel aan het Meer en deze wilde bewaren voor de 2021-editie, kan het toegangsbewijs volgend jaar alsnog verzilveren. Het festival komt op 3, 4 en 5 juni 2022 opnieuw op de agenda. Mensen die toch voor geldteruggave kiezen, kunnen een formulier op de website van het Zomerspektakel aan het Meer invullen.

De jaarlijkse obstacle run wordt niet in 2021 ingehaald en schuift door naar volgend jaar juni.

Lees ook: Zomerspektakel aan het Meer overweegt eenmalige verplaatsing naar september