20 van Alphen gaat ook dit jaar niet door: ‘We kregen het niet rond’

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ook dit jaar wordt er geen editie van de 20 van Alphen georganiseerd. Het hardloopevenement stond gepland op zondag 13 maart, maar de organisatie ziet zich genoodzaakt om deze toch te annuleren.

'Nadat we vorig jaar de editie hadden geannuleerd, wilden we niets liever dan dat de 20 van Alphen in 2022 gewoon doorgang kon vinden', zegt Ronald Verkade, voorzitter van de 20 van Alphen. 'We kregen het niet rond. Het is nog onduidelijk of de situatie rondom de coronapandemie over zes weken het toelaat om het evenement met deze insteek te organiseren', zegt Verkade over de vele deelnemers en toeschouwers die het hardloopevenement doorgaans trekt.

Mensen die zich hadden ingeschreven voor deze editie moeten in de aankomende weken hun inschrijfgeld terugkrijgen. De organisatie kondigt aan voor volgende edities verschillende vernieuwingen op het programma te hebben staan. De eerstvolgende moet plaatsvinden op 12 maart 2023.

In het radioprogramma Sport Lokaal op Studio Alphen reageerde Ronald Verkade op de afgelasting. Het interview is hieronder te beluisteren.