201 vastgestelde coronabesmettingen bij inwoners gemeente Alphen aan den Rijn

Gepubliceerd op 05 juni 2020 om 13.56 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het aantal inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn waarbij het coronavirus is vastgesteld is opgelopen tot 201. Dat meldt het RIVM vrijdagmiddag.

Het aantal ziekenhuisopnames van Alphenaren met een vastgestelde coronabesmetting is met één toegenomen tot 60. Op 13 mei nam het aantal ziekenhuisopnames voor het laatst toe. In totaal zijn 24 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn met een vastgestelde coronabesmetting overleden. Dat aantal is gelijk gebleven.

In de afgelopen 24 uur is het aantal positief geteste personen in Nederland toegenomen met 210. Het totaal aantal positief geteste personen komt daarmee op 47.152. Het aantal mensen dat is opgenomen (geweest) in een ziekenhuis nam met 11 toe tot 11.782. Daarnaast zijn er 6.005 meldingen gemaakt van mensen met een vastgestelde coronabesmetting die zijn overleden. Dat aantal nam in de afgelopen dag toe met 15.

Aantal testen uitgebreid

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat door het RIVM wordt genoemd. Dat komt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Het aantal testen wordt in heel Nederland uitgebreid. Zo kunnen mensen zich sinds donderdag in Alphen aan den Rijn laten testen op het coronavirus bij een drive-in op de Euromarkt.

Lees ook: Drukte op eerste dag coronatesten in Alphen: ‘Iets later dan gepland’


advertentie advertentie