2,4 miljoen euro voor techniekonderwijs op vmbo-scholen

Foto: Annelies Verhelst

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft 2,4 miljoen euro toegewezen aan vmbo-scholen in onze regio voor de versterking van het techniekonderwijs. De subsidie wordt beschikbaar gesteld voor een plan dat de scholen samen met het bedrijfsleven en mboRijnland hebben gemaakt.

Het plan moet ervoor zorgen dat het vmbo-lesprogramma beter aansluit op de vraag naar personeel uit het bedrijfsleven. Op die manier hebben leerlingen een betere kans op de arbeidsmarkt. Als verbeteringen van het techniekonderwijs noemen de scholen het moderniseren van de leermiddelen, het aanbieden van meer technische keuzevakken en het aanhalen van de banden tussen het onderwijs en bedrijfsleven.

Het Groene Hart Leerpark, het Park College en het Scala College in Alphen aan den Rijn en het Wellantcollege in Alphen aan den Rijn en Boskoop hebben het bedrag toegewezen gekregen. Ook het Ashram College in Nieuwkoop en het Coenecoop College in Waddinxveen maken onderdeel uit van het plan.

Groene Hart Leerpark

'Wij hebben erg veel zin om aan de slag te gaan met de actiepunten uit het plan', zegt Wils van Leijden, directeur van het Groene Hart Leerpark. 'Het is een unieke samenwerking op het gebied van techniekonderwijs waar onze leerlingen optimaal van gaan profiteren.'

Aan de Prinses Beatrixlaan in Alphen aan den Rijn verrijst de nieuwbouw van het Groene Hart Leerpark. In 2020 worden de eerste lessen in het nieuwe schoolgebouw gegeven.

Lees ook: Hoogste punt nieuwbouw Groene Hart Leerpark bereikt