Vier medailles voor Alphense schermers op NK senioren: ‘Zeer goede oogst’

Foto: Robbschermen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Schermers van de Alphense Schermclub Robbschermen haalden op het NK senioren afgelopen zaterdag 29 en zondag 30 juni schermen vier medailles binnen.

Katelijn Kroese en Isaura Sizoo, beiden schermers van de Alphense vereniging, moesten het tegen elkaar opnemen in de finale. Katelijn Kroese ging er na de onderlinge strijd vandoor met de gouden medaille, Isaura Sizoo ontving zilver. Ook de mannen gingen niet met lege handen naar huis: Niels Roubailo en Carlo Rutjes pakten beiden brons.

‘Een zeer goede oogst’, aldus trainer en bestuurder Levy van Winden. ‘Het is ons beste NK senioren ooit. 50 procent van de podiums waren gevuld met winnaars afkomstig van onze vereniging.’

Kwaliteit

De schermclub doet het goed in de competities. Eerder dit jaar behaalden schermers van Robbschermen op het NK voor teams ook twee podiumplekken. De dames behaalden goud en de heren zilver.

Het seizoen is nu voorbij voor de schermers. ‘Vanaf augustus/september gaan we weer sporten. In september starten we weer met nieuwe introductielessen om nieuwe kwaliteit te ontwikkelen’, vertelt Van Winden.

Lees ook: Drie Alphense talenten geselecteerd voor EK Inlineskaten in België: ‘Mooi dat we als vriendengroep naar EK gaan’