4Sport sluit deuren, eerste sportschool slachtoffer coronacrisis

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense sportschool 4Sport Training Center houdt op te bestaan. Op zijn facebookpagina schrijft eigenaar Ricardo van den Belt dat 40 procent van de leden hun abonnement heeft opgezegd tijdens de coronacrisis.

'Met als gevolg, een enorme financiële klap', tekent Van den Belt op. 'We hebben geprobeerd met onze reserves en de steun van trouwe leden, dit op te vangen. De klap was té groot, de reserves zijn op.' Ondanks dat de sportscholen nu weer open mogen zegt de sportschoolhouder dat de geleden verliezen in de komende maanden niet weggepoetst kunnen worden.

Van den Belt schrijft op zijn socialemediapagina dat een droom uiteen spat. 'Dit alles smaakt nog zuurder nu langzaamaan de Covid-19 beperkingen worden versoepeld.' 15 juni gaat 4Sport Training Center dicht. Het is de eerste sportschool uit Alphen dat sluit als gevolg van de coronacrisis.

Fort Alpha

De aan de Alphense dagcamping grenzende buitensportlocatie Fort Alpha, waar Van den Belt ook eigenaar van is, blijft wel open.