50-Plussers maken kennis met nieuwe sport in project 50fit

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Een nieuwe sport uitproberen tijdens een korte cursus? Dat kan vanaf woensdag 8 maart bij twintig sportaanbieders uit de gemeente Alphen aan den Rijn. De aanbieders verzorgen onder de noemer "50fit" kennismakingscursussen voor mensen van 50 jaar en ouder.

De 50-plussers krijgen de mogelijkheid, vaak tegen een sterk gereduceerd tarief, kennis te maken met een sport en de aanbieder tijdens een lessenreeks. Is de cursus afgelopen, dan is er een passend vervolgaanbod.

Arjan Wille van Alphen Vitaal: 'Het hoofddoel van dit project is volwassenen en senioren te laten (her)ontdekken wat sport met je doet. Welke sport er uiteindelijk wordt gekozen, maakt ons niet uit, als er maar veelvuldig bewogen wordt. En natuurlijk is het sociale aspect ook heel belangrijk.'

In de afgelopen jaren heeft in gemeente Alphen aan den Rijn het project "Tijd voor Vitaliteit" gedraaid, een goed lopend project waarbij vele senioren kennismaakten met één van de vijf sporten. "50fit" is het vervolg.

'Deelnemers worden vaak lid'

'Ook wij doen mee met 50fit', vertelt Tineke Walvis van jeu de boules vereniging ACP Les Pointeurs. 'In de afgelopen jaren hebben we ook enthousiast meegedaan met Tijd voor vitaliteit. Als mensen bij ons over de drempel stappen, gaat er soms een wereld voor ze open. Het is mooi om te zien hoe beginners snel enthousiast worden over de sport en dat de club de komst van beginnende spelers ook omarmt. Onze ervaring is dat men na een kennismakingscursus vaak lid wordt.'

Start cursussen

In maart start een bootcampcursus bij Fort Alpha in Alphen aan den Rijn, een cursus Jeu de Boules (petanque) bij ACP Les Pointeurs in Alphen aan den Rijn en Oldstars Atletiek bij AV’47 in Boskoop. In april is er de mogelijkheid een golfcursus te volgen bij Golfclub Zeegersloot in Alphen aan den Rijn en een cursus yoga bij Elke dag yoga in de yogastudio in Castellum. Het aanbod breidt continu uit. Informatie en inschrijving op alphenvitaal.nl/50fit.