800 Boskopers ontbijten zaterdag midden in het dorp

BOSKOOP - Ontbijten in het centrum van Boskoop; dat kan aankomende zaterdagochtend. Het ontbijtfestijn is onderdeel van de viering van het 800-jarig bestaan van het dorp. Na een succesvolle eerdere editie van een ontbijt op de Zijde, zullen nu de Koninginneweg en de Burgemeester Colijnstraat vollopen met ontbijtende Boskopers.

Ter ere van het bijzondere feestjaar voor Boskoop krijgen precies achthonderd inwoners de mogelijkheid om ‘op het dorp’ een door de dorpskernwinkeliers en de Stichting Centrum Boskoop gesponsorde ochtendmaaltijd te eten. Het ontbijt zal plaatsvinden tussen 9.00 en 11.00 uur.

Om mee te mogen eten, was het mogelijk om deelnamekaarten te sparen. Dorpskernwinkeliers gaven hierbij spaarzegels en spaarkaarten bij bepaalde aankopen, die weer bij de Primera konden worden ingewisseld voor een deelnamekaart.

Scoutingbandconcours

Naast een heus ontbijt in het centrum, zal er op 11 juni ook een Scoutingbandconcours plaatsvinden. Voordat mensen de verschillende scoutingbands los van elkaar kunnen ontdekken, zullen de bands om 9.45 uur een muzikaal tintje aan het ontbijt geven, door middel van een straatparade.

Vanaf 10.45 uur is het mogelijk om op het Raadhuisplein naar de verschillende scoutingbands te luisteren, waarbij Harmonie Excelsior Boskoop het muzikale festijn zal aftrappen.

Lees ook: Boskoopse hefbrug middelpunt tijdens spectaculaire vuurwerkshow