94 meter lang megajacht vaart donderdag door Alphen en Boskoop

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - Met enige regelmaat varen megajachten door Alphen aan den Rijn en Boskoop. Maar het schip dat donderdag door de Heimanswetering, Oude Rijn en Gouwe vaart, is een tandje groter: maar liefst 94 meter lang en veertien meter breed.

Dat wordt passen en meten bij de verschillende bruggen waar Viva, zoals het megajacht heet, zich doorheen moet wurmen. 'Project 817' wordt begeleidt door sleepboten. Bij de bruggen staan specialisten met stootkussens opgesteld om het schip zonder beschadigingen door de oeververbindingen te loodsen.

Tegen 09.00 uur is Viva in Alphen bij de 's-Molenaarsbrug, om vervolgens via de Albert Scheitzerbrug, Koningin Julianabrug, Alphensebrug en Swaenswijkbrug koers te zetten naar de beide hefbruggen op de Gouwe. Boskoop wordt naar verwachting rond het middaguur aangedaan.

Van Kaag naar Rotterdam

Viva is op weg van jachtbouwer Feadship op Kaag-eiland naar de Rotterdamse haven. Afgelopen nacht overnachtte het schip op het Braassemermeer. Aankomende nacht ligt de boot stil in Gouda.

Op de Noordzee gaat het jacht een proefvaart maken. Wie de eigenaar is en hoe veel geld het pareltje kost, wordt geheim gehouden.

Gedurende deze dag publiceert Studio Alphen op deze pagina foto's van het transport. Onze fotoserie bekijken? Scroll dan door de foto's heen. Dat kun je doen door op het pijltje in de foto te klikken.