Aangepast schoolrooster vanwege verwacht tropisch weer

Zon Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De Groene Hart-scholen voeren voor aankomende week een aangepast rooster in voor de leerlingen. De middelbare school neemt de maatregel vanwege het tropische weer dat wordt voorspeld.

Op maandag 24 en dinsdag 25 juni werken de vestigingen van het Groene Hart met verkorte roosters. Op die manier zijn leerlingen 's middags eerder vrij. 'Wanneer de grootste hitte voorbij is, gaan we weer terug naar het reguliere rooster', kondigt de school aan.

Na het weekend krijgt de zon ruim baan en wordt het flink heet, met temperaturen tot boven de 30 graden. In het zuiden en oosten van het land kan het zelfs nog flink warmer worden, tot maar liefst 38 graden.

Andere scholen

Het Wellantcollege in Alphen aan den Rijn heeft besloten om van maandag 24 tot en met donderdag 27 een verkort rooster in te voeren. 'Vrijdag is een studiedag, dus dan zijn de leerlingen al vrij', meldt de vestigingsdirecteur. Leerlingen beginnen iets vroeger, om 08.00 uur, en zijn uiterlijk om 14.00 uur uit.

Ook het Ashram College werkt met een verkort rooster. Navraag bij het Scala College leert dat die middelbare school nog geen besluit heeft genomen om al dan niet een verkort rooster in te voeren. Dat wordt waarschijnlijk later nog besloten.