Aangepaste dienstregeling NS door minder reizigers en personeelstekort

Foto: John van der Tol

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De Nederlandse Spoorwegen voeren vanaf maandag 5 september een aantal structurele aanpassingen door in de dienstregeling voor het najaar. Dit betekent dat er minder treinen rijden, ook van en naar station Alphen aan den Rijn, Boskoop en Boskoop Snijdelwijk.

Met de aanpassingen is de dienstregeling beter uitvoerbaar, rekening houdend met het verwachte personeelstekort, aldus NS. ‘Bij de keuzes voor aanpassingen houden we zo veel mogelijk rekening met de nieuwe reispatronen en reizigersaantallen sinds corona. Door de dienstregeling aan te passen, kunnen we treinen inzetten op logischere momenten en voorkomen dat er vrijwel lege treinen rijden, zoals nu op woensdag- en vrijdagochtend vaak het geval is.’

De NS herziet ook de dienstregeling voor 2023. ‘De huidige dienstregeling is gebaseerd op de aanzienlijk hogere reizigersaantallen van 2019.’

Belangrijkste aanpassingen

De belangrijkste aanpassingen per 5 september zijn dat er op werkdagen elk kwartier een Intercity rijdt waar dat nu om de tien minuten is. Vanaf 20.00 uur rijden er minder treinen, waar dat momenteel vanaf 22.00 uur is. In het weekend rijden er elk half uur Intercity’s en Sprinters waar dat nu elk kwartier is.

De aanpassingen kunnen betekenen dat de reizigers vaker moeten overstappen, met name in weekenden en avonden. Reis jij vanaf 5 september van of naar Alphen aan den Rijn, Boskoop of Boskoop Snijdelwijk, je reis kun je checken in de NS-app en via de online NS reisplanner.