Aanleg nieuwe fietsbrug over Aarkanaal start half augustus

ALPHEN AAN DEN RIJN - De aanleg van de fiets- en voetgangersbrug over het Aarkanaal gaat half augustus van start. De brug verbindt straks de Burgemeester Bruins Slotsingel met de Nieuwkoopseweg en kruist daarbij de Westkanaalweg, het Aarkanaal en de Oostkanaalweg (N207).

Op 19 augustus starten de grondwerkzaamheden. Na het afgraven van de bovenste laag wordt extra grond neergelegd, die later de basis vormt voor de hellingen aan weerszijden van de fietsbrug. Bovenop de extra aangelegde grond komt de eerder afgegraven grond te liggen. Daar worden struiken op geplant. Eind oktober zijn de werkzaamheden voor deze hellingen gereed en volgt een zogeheten zettingsperiode van een jaar.

Vanaf 15 augustus staan er bouwketen op de parkeerplaats aan de Westkanaalweg. De parkeerplaats is daarom naar verwachting tot april 2024 afgesloten. Tijdens de grondwerkzaamheden zijn er veel transportbewegingen in een korte periode. Bestaande routes kunnen via omleidingen of versmallingen enige tijd anders lopen.

De officiële ingebruikname van de nieuwe brug staat gepland voor eind april 2024.

Lees meer: Nieuwe fietsbrug over Aarkanaal moet in voorjaar van 2024 klaar zijn