Aanleg nieuwe weg Burggooi - Archeon - Goudse Schouw stilgelegd

ALPHEN AAN DEN RIJN - De aanleg van de nieuwe weg tussen Burggooi en de Goudse Schouw in Alphen aan den Rijn moet tot nader order worden opgeschort. Het bestemmingsplan dat de gemeente heeft vastgesteld voldoet niet aan alle eisen, concludeert de Raad van State. De gemeente krijgt vier maanden de tijd om de boel te repareren.

Met succes betwisten bewoners van de Renaissancelaan dat onvoldoende onderbouwd is hoeveel verkeer door hun straat gaat rijden als gevolg van de nieuwe ontsluitingsweg. De gemeente beweert 670 auto's per dag, maar de omwonenden hebben geen inzage gekregen in de verkeersberekening. Verder moet de gemeente onderzoeken wat het geluidseffect is van meer verkeer op de woningen in de Renaissancelaan.

De nieuwe ontsluitingsweg moet de wijk Burggooi, via het nieuw aan te leggen parkeerterrein van museumpark Archeon, verbinden met de Goudse Schouw. Buurtbewoners zijn bang dat de nieuwe weg een sluiproute naar de N11 wordt. De vrees over wildparkeerders is ongegrond verklaard door de Raad van State.

Lees ook: Vrees voor sluipverkeer en wildparkeerders door nieuwe weg bij Archeon