Gepubliceerd op 18 Maart 2020 om 14.27 uur

Aantal coronabesmettingen in gemeente Alphen opgelopen naar negen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het aantal mensen uit de gemeente Alphen bij wie het coronavirus officieel is vastgesteld is opgelopen naar negen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag heeft gepresenteerd. Het oude aantal lag op zes.

Het is erg onwaarschijnlijk dat het daadwerkelijke aantal ook negen is. De GGD maakte dinsdag bekend dat vanaf nu alleen nog mensen getest gaan worden op het coronavirus die mogelijk opgenomen moeten worden in het ziekenhuis.

'Die lijstjes kunnen we niet meer zo precies bijhouden. We weten dat er in Nederland veel besmettingen zijn, de totaalaantallen lopen op, maar iedereen zegt ook dat het geen betrouwbare gegevens meer zijn.' Volgens burgemeester Liesbeth Spies verbleven alle besmette Alphenaren - in ieder geval tot maandag - thuis.

2051 besmettingen, 58 doden

Het RIVM maakte woensdag om 14.00 uur bekend dat bij 2051 Nederlanders het coronavirus is vastgesteld. In totaal zijn er nu 58 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. 408 patiënten zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Lees ook: Speciaal triagecentrum in Leiderdorp voor patiënten met coronavirus

advertentie
 
advertentie