Gepubliceerd op 25 Maart 2020 om 14.42 uur

Aantal coronabesmettingen in gemeente Alphen opnieuw opgelopen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Twee nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld in de gemeente Alphen aan den Rijn in de voorbije 24 uur. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag bekendgemaakt. Het totaalaantal stijgt naar 22.

Alleen mensen die zo ziek zijn dat ze - mogelijk - in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners worden nog getest op het coronavirus, zegt het RIVM. Het werkelijke aantal besmette mensen ligt hoger. Exacte aantallen zijn niet bekend.

Burgemeester Liesbeth Spies (CDA) zei dinsdagmiddag dat de gezondheidssituatie van meerdere met corona besmette inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn dermate ernstig is, dat zij in het ziekenhuis liggen.

6412 besmettingen, 356 doden

Het RIVM heeft bekendgemaakt dat woensdag om 14.00 uur bij 6412 Nederlanders het coronavirus is vastgesteld. Dat zijn er 852 meer dan een dag eerder.

In totaal zijn 356 mensen overleden aan de ziekte, 80 in de voorbije 24 uur. 1836 patiënten zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, 341 sinds dinsdagmiddag.

RIVM: mogelijke afvlakking van aantal nieuwe ziekenhuisopnames

'De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken', zegt het RIVM woensdagmiddag. 'Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt.  Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking.'

Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet. 'Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven', aldus het RIVM.

Lees ook: Meerdere inwoners uit gemeente Alphen in ziekenhuis met coronavirus

advertentie
 
advertentie