Aantal gedupeerden toeslagenaffaire in gemeente Alphen blijft oplopen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Van steeds meer huishoudens in de gemeente Alphen aan den Rijn wordt bekend dat ze mogelijk slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire. Inmiddels heeft de Belastingdienst van 162 huishoudens bericht gehad dat zij zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen bracht woensdag een bezoek aan Alphen aan den Rijn, waar zij in gesprek ging met negen gedupeerden uit de gemeente. Van Huffelen voert gesprekken door het hele land om te horen wat de problemen met de kinderopvangtoeslag voor ouders betekenen.

'Het is belangrijk dat er volop aandacht is voor deze inwoners waardoor ze hopelijk het vertrouwen terugkrijgen in de overheid', zegt wethouder Han de Jager (CDA). 'De gemeente doet er alles aan om deze ouders te helpen hun leven weer op de rit te krijgen.' De gemeente Alphen aan den Rijn gaat vanaf deze week gemeentelijke schulden kwijtschelden en sorteert daarmee voor op de Verzamelwet hersteloperatie toeslagen die per 1 januari in werking gaat.

Verwachting dat aantal nog oploopt

In juni ging de staatssecretaris ook al in gesprek met Alphense gedupeerden. Toen was van 129 huishoudens bekend dat ze mogelijk slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire. Het is voor gedupeerden tot 1 januari 2024 mogelijk om zich bij de Belastingdienst te melden, de verwachting is dat het totaalaantal nog oploopt.