Aantal nieuwe coronabesmettingen voor zesde week op rij gestegen

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor de zesde week op rij is het aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn toegenomen. Deze keer met 10 procent, blijkt uit de wekelijkse coronacijfers van de GGD. 235 mensen testten positief op het coronavirus, een week eerder 215. Met één nieuwe ziekenhuisopname is dat het laagste aantal in maanden. Vorige week waren het er vier. Deze week heeft de GGD vier overlijdens geregistreerd, ten opzichte van vijf de week daarvoor.

Sinds het kabinet vorig jaar september-oktober de coronamaatregelen aanscherpte als gevolg van 'de tweede golf' zijn 83 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn overleden aan het coronavirus. Hoeveel mensen in de periode daarvoor aan corona zijn gestorven, zegt de GGD niet exact te weten. Dat komt omdat in de eerste maanden van de pandemie lang niet alle aan corona overleden mensen als zodanig zijn geregistreerd.

Regionale cijfers

In de rest van de regio stijgen en dalen de weekcijfers van de gezondheidsdienst. Hollands Midden registreerde 1495 positieve tests (vorige week: 1450), 15 ziekenhuisopnames (vorige week: 25) en 14 sterfgevallen (vorige week: 17).