Aantal treinen Alphen - Leiden weer op niveau voor corona

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor het eerst sinds vorig jaar maart rijdt de dienstregeling van de NS weer volgens het schema van voor de coronapandemie. De treinlijn Alphen aan den Rijn - Leiden behoort tot de laatste 2 procent van de trajecten in Nederland waar dat sinds afgelopen juni nog niet het geval was.

Het gaat om de extra treinen die de NS inzet in de spits. Buiten de spits om rijden twee treinen per uur tussen Alphen en Leiden, maar tijdens de spitsuren is er een kwartiersregeling. Ook op een aantal andere plekken in het land zijn de spitstreinen pas na de zomervakantie weer ingezet.

Omdat sinds de uitbraak van het coronavirus minder mensen met de trein zijn gaan reizen als gevolg van de door het kabinet opgelegde maatregelen, besloot de NS om in grote delen van Nederland een hoeveelheid treinen uit de dienstregeling te nemen. Nu de maatregelen steeds verder versoepeld worden, gaat de NS weer volgens de gebruikelijke dienstregeling rijden.

Hoe ziet de dienstregeling er uit? Ieder half uur rijdt een trein tussen Leiden - via Alphen - en Utrecht. Tijdens de ochtend- en avondspits zijn dat er van Alphen naar Leiden en vice versa vier. Tussen Alphen en Gouda rijden de hele dag door vier treinen per uur.