Aantal treinen tijdens spits wordt gehalveerd op traject Leiden-Utrecht

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vanaf maandag 21 februari rijden er niet vier maar twee treinen per uur op het traject Leiden-Utrecht tijdens de ochtend- en avondspits. De NS zegt de dienstregeling aan te moeten passen omdat steeds meer medewerkers thuis zitten door ziekte of quarantaine. 

Sinds 13 december zette de NS vier Sprinters per uur in tijdens de ochtendspits (06.00 tot 10.00 uur) en avondspits (15.00 en 20.00 uur). Op maandag 10 januari is die dienstregeling aangepast. De NS laat de avonddienstregeling zo'n twee uur eerder ingaan dan gebruikelijk, omdat er minder mensen met de trein reisden vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Daardoor rijden er vanaf 18.30 uur maar twee treinen tussen Leiden Centraal en Utrecht Centraal.

Over een paar weken wordt die dienstregeling nog verder versobert door problemen met de personele bezetting bij de NS. 'Door deze aanpassingen kunnen we de dienstregeling voorspelbaar houden en geven we zieke collega's de mogelijkheid om te herstellen', legt de NS uit. Vanaf 21 februari rijden er de gehele dag maar twee treinen per uur op het traject. De aanpassing van de dienstregeling is tijdelijk, maar het is nog onduidelijk hoelang deze van kracht blijft.