Gepubliceerd op 03 April 2020 om 14.10 uur

Aantal ziekenhuisopnames vanwege coronavirus neemt opnieuw toe

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het aantal inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn dat is opgenomen in een ziekenhuis vanwege het coronavirus is opnieuw toegenomen. In de afgelopen dag zijn er drie nieuwe ziekenhuisopnames gemeld bij het RIVM. Het totaal aantal personen uit de gemeente die opgenomen zijn (geweest) in een ziekenhuis komt daarmee op 36.

Het totaal aantal gemelde patiënten die opgenomen zijn (geweest) in een ziekenhuis is in de afgelopen 24 uur met 502 toegenomen tot 6.286. Er zijn 148 nieuwe meldingen van patiënten die zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, het totaal komt daarmee op 1.487. Verder zijn 15.723 patïenten positief getest op het nieuwe coronavirus, dat is een stijging van 1.026.

Het RIVM meldt opnieuw dat het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toeneemt dan je zonder maatregelen zou verwachten. 'Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen', aldus het RIVM.

Oversterfte

Sinds de griepepidemie van 2009 houdt het RIVM wekelijks het aantal overleden mensen in de gaten in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De CBS-cijfers laten alle sterfgevallen in Nederland zien, ongeacht de doodsoorzaak. Gewoonlijk zijn er in deze tijd van het jaar tussen de 2700 en 3000 sterfgevallen per week.

'De meest recente sterftecijfers in Nederland laten zien dat in de week van 19 tot en met 25 maart 2020 naar schatting tussen de 870 en 1181 meer personen overleden zijn dan verwacht in deze week. Een aanzienlijk deel daarvan is naar verwachting gerelateerd aan COVID-19', meldt het RIVM vrijdagmiddag. 'Welk deel dat precies is wordt pas later uit de doodsoorzakenregistraties duidelijk.'


advertentie
 
advertentie