Aarlanderveen kan volgende week periodekampioen worden

AARLANDERVEEN - Aarlanderveen debuteert dit seizoen in de derde klasse en kan volgende week meteen de eerste periodetitel winnen. Groot is de kans niet, maar het kan wel. Sowieso moet Aarlanderveen zelf winnen van Blauw-Zwart. Verder mag Sporting Leiden maximaal gelijkspelen tegen VVSB en moet TAVV verliezen van Nieuwkoop. Een gelijkspel van TAVV kan in theorie ook, maar dan moet Aarlanderveen met zeven doelpunten verschil winnen.

'Wij zijn helemaal niet bezig met het periodekampioenschap. Wij willen zo snel mogelijk 35 punten hebben zodat we veilig zijn. Daarna zien we daarna wel verder. Wij bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd', aldus Aarlanderveen-trainer Arjen Linstra, die zijn ploeg zaterdag na drie minuten op voorsprong zag komen tegen FC VVC. Aan het begin van de tweede helft beslisten de Veners het duel met de 0-2 en 0-3. In het tweede deel van de tweede helft liep Aarlanderveen uit naar 1-5.

Scoreverloop FC VVC - Aarlanderveen 1-5 (0-1): 0-1 Sallem Chemlali, 0-2 Valentijn Oudijk, 0-3 Jorn Poelwijk, 0-4 Jorn Poelwijk, 1-4 Marco Vaalburg, 1-5 Mike Busse.

Hieronder kun je de interviews met Arjen Linstra en Davey Grimmelius na afloop van FC VVC - Aarlanderveen terugluisteren.