Aarlanderveen kleineert Nieuwkoop in derby

Foto: Ed Nagtegaal

AARLANDERVEEN - Aarlanderveen heeft de wedstrijd van het jaar, thuis tegen Nieuwkoop, zaterdag met 4-1 gewonnen. En 'het grote Nieuwkoop' mag van geluk spreken dat 'het kleine Aarlanderveen' slechts vier keer scoorde.

Met een 2-0 voorsprong ging Aarlanderveen rusten, maar met name in de tweede helft liet de thuisploeg Nieuwkoop alle hoeken van het veld zien. Het is dat Nieuwkoop door een verkeerde terugspeelbal op de keeper van Aarlanderveen de spreekwoordelijke eer nog kon redden, anders had Nieuwkoop überhaupt niet gescoord.

Dat het duel door ging, was een klein wondertje. Het natuurgrasveld op sportcomplex Polderpark kan niet veel regen hebben en het regende urenlang. Maar dankzij een tractor die werd ingezet om het veld te voorzien van zand, kon de bal 's middags om half drie alsnog rollen.

Verrassende medekoploper

Na vier wedstrijden is Aarlanderveen, de debutant in de derde klasse, nog altijd ongeslagen. Met tien punten deelt de formatie van Arjen Linstra de koppositie met Sporting Leiden.

Scoreverloop Aarlanderveen - Nieuwkoop 4-1 (2-0): 1-0 Jorn Poelwijk, 2-0 Fahri Margoum, 3-0 Aziz el Bouazatti, 4-0 Elias Karmiris, 4-1 Sam Vijfhuizen.

Hieronder kun je de samenvatting van Aarlanderveen - Nieuwkoop bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden, evenals de interviews met Arjen Linstra en Jorn Poelwijk.