Aarlanderveen vergeten bij loting TOTO KNVB Beker, loting moet opnieuw

Gepubliceerd op 07 juli 2020 om 14.34 uur

AARLANDERVEEN - Met het schaamrood op de kaken heeft de KNVB moeten bekennen dat Aarlanderveen vorige week over het hoofd is gezien bij de loting om het laatste startbewijs voor de TOTO KNVB Beker volgend seizoen. Woensdagmiddag wordt opnieuw geloot en dus mag de zaterdag-derdeklasser nog altijd dromen van een wedstrijd tegen - bijvoorbeeld - Ajax of Feyenoord.

Ieder seizoen plaatsen de vier halvefinalisten van de districtsbeker West II zich, zoals ARC een jaar geleden, voor de kwalificatieronde van het bekertoernooi voor betaald voetbalclubs. Vanwege de coronacrisis is het regionale bekertoernooi nooit uitgespeeld. De voetbalbond heeft een ranglijst gemaakt op basis van de eerdere resultaten van alle zestien achtstefinalisten dit bekertoernooi. FC Rijnvogels, Capelle en Den Hoorn kwamen als besten uit de bus; RKAVV, SVC '08 en Aarlanderveen eindigden gelijk.

Loting zou moeten uitwijzen welke ploeg het vierde en laatste ticket zou ontvangen. De loting vond vorige week plaats, maar naar nu blijkt was de KNVB vergeten om Aarlanderveen in de koker te stoppen. De loting tussen RKAVV en SVC '08, met SVC als uiteindelijke winnaar, moet opnieuw. Dat gebeurt woensdagmiddag. De gelukkige van de drie plaatst zich voor de TOTO KNVB Beker.

Lees ook: Bekersprookje Aarlanderveen duurt voort, achtste finales bereikt

advertentie advertentie