Aarlanderveen voorkomt dat Floreant slag slaat in nacompetitiestrijd

AARLANDERVEEN/BOSKOOP - Aarlanderveen heeft zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Floreant met 2-1 gewonnen. De Boskopers hadden bij winst een flinke stap kunnen zetten in de richting van een nacompetitieticket, maar blijven nu op gelijke hoogte staan met Alphense Boys.

Met nog drie wedstrijden te spelen hebben beide teams vijftien punten. De winnaar van de derde periode plaatst zich voor de nacompetitie.

Wie het niet wordt, kan zich als beste ploeg op de algemene ranglijst zonder periodekampioenschap alsnog bij de nacompetitieclubs scharen. FC Oegstgeest (47 punten) heeft de beste papieren, gevolgd door Alphense Boys (45 punten) en Floreant (43 punten).

Winst ondanks twee rode kaarten

Het was Aarlanderveens eerste wedstrijd sinds het behaalde kampioenschap in de 4e Klasse A op paaszaterdag. Elias Karmeris zette de kampioen op voorsprong. Aziz El Bouazatti werd vastgehouden in het zestien metergebied en kreeg een penalty. In de eerste minuut na rust tekende Jeffrey Hilgeman voor de gelijkmaker met een geplaatst schot. Twee minuten later was het alweer 2-1, via El Bouazatti.

Aarlanderveen speelde vrijwel de gehele tweede helft met negen man. Sallem Chemlali kreeg rood vanwege een slaande beweging die hij maakte en Fahri Margoum incasseerde zijn tweede gele kaart omdat hij aanhoudend commentaar had op de scheidsrechter.

Scoreverloop Aarlanderveen - Floreant 2-1 (1-0): 1-0 Elias Karmeris (strafschop), 1-1 Jeffrey Hilgeman, 2-1 Aziz El Bouazatti.

Hieronder kun je de radio-interviews met Paul Pikaar (Floreant) en Jimmy Nieumeijer (Aarlanderveen) terugluisteren.