Aarlanderveen wint van Alphia en kandideert zich als titelfavoriet

AARLANDERVEEN/ALPHEN AAN DEN RIJN - Aarlanderveen heeft met veel pijn en moeite zaterdag gewonnen van Alphia. Met name de tweede helft was ondermaats aan Veense zijde. Het is dat Alphia grote kansen op de 2-2 miste, waaronder een strafschop, anders had de thuisploeg niet met winst van het veld gestapt.

Floris Buijnink kreeg al vroeg in de wedstrijd een eigen doelpunt op zijn naam. Niet viel later tekende Killian Bouwhuis voor de 1-1. Aziz el Bouazatti maakte zich verantwoordelijk voor de 2-1. Aarlanderveen vergat de 3-1 te maken en kwam in het tweede bedrijf na de blessure van Mike Busse in de problemen. Echter zonder schade.

'Na vanmiddag kunnen we de conclusie trekken dat Aarlanderveen of TAVV kampioen gaat worden', meent Aarlanderveen-trainer Arjen Linstra. Met zeven punten voorsprong op de nummer drie staat Aarlanderveen op de tweede plek. Maar Alphia had moeten winnen, vindt Angelo Leverock. 'Het was eenrichtingsverkeer, zeker in de tweede helft. Maar we scoorden niet.'

Scoreverloop Aarlanderveen - Alphia 2-1 (2-1): 1-0 Floris Buijnink (eigen doelpunt), 1-1 Killian Bouwhuis, 2-1 Aziz el Bouazatti.

Hieronder kun je de samenvatting van Aarlanderveen - Alphia bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen op televisie te zien is, evenals de interviews met Arjen Linstra, Angelo Leverock, Maico du Chatinier en Killian Bouwhuis.