Acht maanden cel geëist in hoger beroep tegen schooldirecteur voor seks met meisje

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag in hoger beroep acht maanden gevangenisstraf geëist tegen Khalid T. Dat meldt AD Groene Hart. De 34-jarige man uit Gouda wordt ervan verdacht seks gehad te hebben met een destijds dertienjarig meisje. Op dat moment was T. directeur van de Alphense basisschool An Noer en raadslid in Gouda namens PvdA.

In 2018 eiste het Openbaar Ministerie nog vijftien maanden cel tegen T. Anderhalf jaar later vindt justitie een straf die gelijk ligt aan de uitspraak van de rechtbank, acht maanden cel, toepasselijk. De rechtbank stelde dat niet te bewijzen valt dat T. het meisje aan de ouderlijke macht heeft onttrokken. Wat ook strafverminderend werkte, is dat ze er niet als een dertienjarige uit zag.

Verdachte ontkent

Tot op de dag van vandaag ontkent T. seks gehad te hebben met het meisje. Dat was ook de reden om in 2018 in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Er is geen sperma aangetroffen in het lichaam van het meisje en op de desbetreffende hotelkamer in Gouda waren geen getuigen aanwezig.

T. bevestigt met het meisje, die zich via een seksadvertentie had aangeboden en zich voordeed als 21-jarige, naar de hotelkamer te zijn gegaan. Het meisje is geen leerling van An Noer.

Met de beste bedoelingen zou hij het meisje, dat zei in nood te zijn en geen slaapplek had, een onderkomen hebben willen bieden. T. zegt thuis te hebben geslapen, maar niets wijst er basis van camerabeelden en T.‘s telefoon op dat hij naar huis is gegaan die nacht.

Lees ook: Waarom krijgt Khalid T. acht maanden cel voor seks met een 13-jarig meisje?