Actief Rijnwoude helpt ouderen en arme gezinnen aan een leuke zomer

Foto: Michel Looyenstein

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Stichting Actief Rijnwoude zet zich in om inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn een leuke zomer te bieden, nu het coronavirus steeds verder wordt verdrongen. Gezinnen die het financieel minder breed hebben en ouderen kunnen eropuit in eigen gemeente.

Zo zijn er verschillende locaties gevonden waar gezinnen maximaal twee nachten kunnen slapen in een tent. Dat kan tussen 1 juli en 31 augustus. De tent, inclusief basisattributen, wordt beschikbaar gesteld door de welzijnsorganisatie. Ook is er een aantal bed and breakfast-locaties gevonden, waar de gasten dan wel zelf een ontbijt moeten regelen.

Diverse eigenaren van tuinen en stukken groen stellen hun locatie belangeloos open voor ouderen in de gemeente. 'U kunt er genieten van het uitzicht, het groen en soms van de beesten', meldt Actief Rijnwoude. Er kan een dagdeel worden gereserveerd, waarbij bezoekers bij aankomst worden getrakteerd op koffie of thee met iets lekkers.

Spelregels

Het complete aanbod en de spelregels van het project Groene Hart Recreatie zijn te vinden op de website van Actief Rijnwoude. De lokale welzijnsorganisatie heeft het project in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn en het Platform voor Recreatie en Toerisme (PReT) op poten gezet.