Ouderen maken muziek met Grijze Koppen Orkest van Actief Rijnwoude

RIJNWOUDE - Actief Rijnwoude start een Grijze Koppen Orkest. Ouderen uit Rijnwoude repeteren samen met professionele muzikanten en een koor, met als afsluiting een optreden in Zorgcentrum Driehof in Hazerswoude-Dorp.

Ouderen oefenen in vijf repetities met een eenvoudige gitaar, gemaakt van een blikje, een houten hals en enkele snaren. Daarnaast gebruiken zij schellenbomen; stokken met flessendoppen en kleurige slingers. Het schudden van de schellenbomen zorgt voor een rinkelend geluid. De instrumenten liggen klaar voor de ouderen die meedoen. 'Het mooie van dit orkest is dat ook een aantal (beginnend) dementerende inwoners uit Rijnwoude gaan meedoen', bericht Actief Rijnwoude.

De repetities en het optreden zijn in Zorgcentrum Driehof in Hazerswoude-Dorp, onder begeleiding van professionele muzikanten en een koor. De repetities zijn op de vrijdagen 13, 20 en ​27 januari en 3 en 10 februari van 10.30 tot 11.30 uur. Vrijdag 10 februari is de generale repetitie voor het eindconcert op zaterdagmiddag 11 februari. Aanmelden voor het Grijze Koppen Orkest kan via Actief Rijnwoude.