Afsluiting viering achthonderdste verjaardag Boskoop: ‘We gaan er met een knaller uit’

BOSKOOP - Het einde is in zicht voor het speciale feestjaar in Boskoop dat werd georganiseerd om de achthonderdste verjaardag van het kwekersdorp te vieren. Zaterdag 10 december sluit de viering dan toch echt af met een groot slotfeest.

Dit feest en nog vele andere activiteiten gaan die dag plaatsvinden in de dorpskern. Op het parkeerterrein achter de Bethelkerk komt een grote tent waar van 18.00 uur tot middernacht gefeest kan worden. Het parkeerterrein fungeert halverwege de middag ook als verzamelplaats voor de Rotary Santa Run. 

De Boskoopse DJ Melsie trapt het feest af. Verder zijn onder meer De Heeren van Aemstel Band, de muziekgroep Buren van de Brandweer en Tim Schalkx te horen. Ook Orgel Joke, bekend van haar muziekvideo’s in de coronacrisis, Koen en Willemijn en de Groovy Four en De Sfeermakers zijn van de partij.

Lichtshow

De afsluitende feestdag heeft naast de Santa Run en het slotfeest nog een andere unieke activiteit in petto. Van 17.00 tot 18.00 uur is er namelijk een lichtshow te zien bij het Raadhuisplein, georganiseerd door Stichting San Jacinto. ‘Tijdens de lichtshow wordt een bepaald kunstwerk gecreëerd, dat later ook in de dorpskern komt te staan’, aldus Freek Tasma, organisator van het sluitingsweekend.

Knaller

Tijdens het sluitingsweekend passeren alle gebeurtenissen van het afgelopen feestjaar nog eens de revue, zo vertelt Tasma. ‘We spreken hier over de allerlaatste activiteiten rondom de achthonderdste verjaardag van Boskoop. Het wordt dan ook zeker een feest om nooit te vergeten; we gaan er echt met een knaller uit.’

Kaarten voor het slotfeest zijn voor 5 euro verkrijgbaar bij Primera; op is op. Bij de kaarten zitten twee consumptiemunten inbegrepen.