Agenten in quarantaine na aanhouding van meisje dat beweert corona te hebben

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Meerdere agenten van het Alphense politiekorps zitten op dit moment uit voorzorg in quarantaine. Na de aanhouding van een meisje, afgelopen vrijdag, vertelde zij de agenten het coronavirus onder de leden te hebben. 'Jullie nu lekker ook', zei ze toen ze op het politiebureau in een cel was ingesloten.

Agenten hielden het meisje aan omdat er ernstige zorgen waren dat zij zichzelf iets aan zou doen. De rechter had een zogeheten rechterlijke machtiging uitgevaardigd. 'Dat betekent dat zij verplicht moet worden opgenomen in een zorginstelling', legt de politie uit. Het meisje was echter niet van plan om zonder slag of stoot mee te werken. Ze ging in verzet, mishandelde een agent en uitte bedreigingen naar andere agenten.

De politie besloot het meisje aan te houden en over te brengen naar het politiebureau. Eenmaal opgesloten in een cel vertelde zij de agenten dat ze besmet is met het coronavirus. 'Op advies van de medische diensten zijn daardoor nu meerdere van onze collega's in quarantaine.' Tegen de jongedame is door de betrokken agenten aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging.