Aja van Gemeren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

ALPHEN AAN DEN RIJN - Aja van Gemeren uit Alphen aan den Rijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van Gemeren ontving de koninklijke onderscheiding donderdag uit handen van burgemeester Liesbeth Spies.

Tot eind vorig jaar was de Alphenaar huisarts met een eigen praktijk. 'Naast zijn baan als huisarts heeft de heer Van Gemeren binnen zijn hoofdfunctie verschillende bestuurlijke activiteiten opgepakt, maar ook enkele vrijwilligersactiviteiten uitgevoerd', meldt de gemeente. Zo was hij onder andere een van de oprichters van de Alphense Huisartsen Coöperatie (AHC), die Alphense huisartsen verenigd om zo hun belangen, zorgkwaliteit en werkwijze te behartigen.

Daarnaast was Van Gemeren actief als huisartsopleider en in deze functie verbonden aan de vakgroep huisartsgeneeskunde van het LUMC in Leiden. Sinds 2005 is de Alphenaar lid van de Rotaryclub Alphen-Woubrugge. 'De heer Van Gemeren heeft veel verschillende functies vervuld, hij is voorzitter geweest en heeft zich in die tijd vanuit de commissie ingezet voor de kwetsbare ouderen en gehandicapten.'