Alcides vijfde ploeg op rij die verliest van Alphense Boys

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys heeft de smaak duidelijk te pakken en beloont zichzelf de laatste tijd week in, week uit. Zondag legde Alphense Boys Alcides over de knie (4-2) en klom weer een plekje op de ranglijst in de Hoofdklasse A. Met 21 punten uit twaalf wedstrijden staat de ploeg van trainer Hein van Heek nu vijfde.

Alphense Boys kwam na vijf minuten al op achterstand. Cem Sahin schoot uit een vrije trap de 1-1 binnen en Joey Lauhouh maakte nog voor rust 2-1. Op die voorsprong was niks aan te merken. Kees 'Pier' Tol scoorde in de tweede helft 3-1. De spits scoorde uit een vrije trap die gegeven werd omdat hij als doorgebroken speler werd neergehaald. Met tien man, want Alcides kreeg rood voor die actie, kwamen de bezoekers nog op 3-2. Kasper Michel kopte de 4-2 in de touwen.

'Ondanks die 0-1 achterstand zijn we nooit in de problemen geweest', vindt Van Heek. 'We moeten naar onszelf blijven kijken en niet naar boven. Wij moeten onze wedstrijden winnen en dan zien we wel wat de rest heeft gedaan. Ook koploper Hoogeveen blijft winnen.' Alphense Boys heeft zeven punten minder dan de lijstaanvoerder.

Scoreverloop Alphense Boys - Aldices 4-2 (2-1): 0-1 Nick Kuiper, 1-1 Cem Sahin, 2-1 Joey Lauhouh, 3-1 Kees Tol, 3-2 Marnix Jager, 4-2 Kasper Michel.

Hieronder kun je de radio-interviews met Hein van Heek en Cem Sahin terugluisteren.