Alle basisscholen in gemeente Alphen gaan maandag open: ‘Ze zijn er klaar voor’

Foto: Mike Mourits

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Zonder uitzondering gaan alle 51 basisscholen in de gemeente Alphen aan den Rijn maandag weer open. Kinderen krijgen (nagenoeg overal) twee volledige dagen les op school en moeten twee dagen thuisonderwijs volgen.

Alle scholen in het primaire onderwijs, en kinderopvanglocaties, hebben zich de afgelopen dagen voorbereid op de heropening en coronamaatregelen getroffen. Zo moeten kinderen hun handen desinfecteren en zijn op een aantal scholen looplijnen aangebracht.

'Ik vind het heel gaaf om te zien hoe het onderwijspersoneel en -organisaties samen met de kinderopvang optrekken, niet op zoek zijn naar moeilijkheden maar naar mogelijkheden', zei burgemeester Liesbeth Spies (CDA) eerder deze week in haar wekelijkse coronacrisis-interview met Studio Alphen.

Ouders: breng kinderen niet met auto weg

Burgemeester Spies doet een beroep op het gezonde verstand van ouders en verzorgers: 'Dit is bij uitstek de gelegenheid om je kinderen, voor zover je dat nog niet deed, lopend of met de fiets naar school te brengen. Doet dat nou! En verder: voor het schoolplein afscheid nemen, niet mee naar binnen.'