Alle voetbalcompetities voor eerste elftallen definitief beëindigd

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Alle voetbalcompetities voor eerste elftallen en andere seniorenteams die behoren tot de zogeheten A-categorie, worden dit seizoen niet meer hervat. Na de persconferentie dinsdagavond van premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge, ziet voetbalbond KNVB geen mogelijkheden om competities uit te spelen.

Geen van de voetbalclubs zal promoveren of degraderen en de competitie-indelingen voor het nieuwe seizoen worden gebaseerd op de samenstellingen van dit seizoen.

De KNVB heeft woensdag bekendgemaakt nog wel te hopen op regionale voetbaltoernooien. Die kunnen georganiseerd worden zodra de coronamaatregelen dat toelaten. Het kabinet maakte eerder deze maand bekend pas wedstrijden toe te laten als de coronacijfers in Nederland vergelijkbaar zijn met die van afgelopen zomer.

Jeugdvoetbal

Een maand geleden werd duidelijk dat een streep gaat door de recreatieve competities in het senioren- en jeugdvoetbal, ook wel de B-categorie genoemd door de KNVB.

Voor de A-categorie in het jeugdvoetbal houdt de KNVB nog hoop. Jongeren tot 27 jaar mogen in groepsverband sporten en onderling - binnen de eigen vereniging - wedstrijden spelen. De uiterste startdatum voor de hervatting van topjeugdcompetitie is vastgesteld op 17 april.

Lees ook: Corona Cup in de maak: ARC naar de Bollenstreek