Alphen klapt corona de wereld uit: ‘Brok in mijn keel en tranen in mijn ogen’

Gepubliceerd op 17 maart 2020 om 22.45 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In heel Nederland is dinsdag om klokslag 20.00 uur massaal stilgestaan bij alle zorgmedewerkers die zich inzetten om het coronavirus tegen te gaan. Ook in de gemeente Alphen aan den Rijn werd op verschillende plekken geapplaudisseerd, getoeterd en vuurwerk afgestoken.

Voor het gemeentehuis verzamelde burgemeester Liesbeth Spies (CDA) zich met een aantal fractievoorzitters en raadsleden. Ook elders in de gemeente werd - onder de hashtag #klapcoronadewerelduit - drie minuten geklapt als dank aan artsen, verpleegkundigen en ander zorgpersoneel.

'Dit doet me heel veel. Ik krijg er een brok van in mijn keel en tranen in mijn ogen', reageert verpleegkundige Christa Kruiter geëmotioneerd. 'Dit geeft ons echt steun en een hart onder de riem, dat is heel fijn.'

Saamhorigheid

Ze kijkt hoopvol naar de toekomst. 'Misschien is dit een lichtpuntje, dat we met elkaar weer vooruit kunnen. Maar ik zou het heel fijn vinden dat we de saamhorigheid, zoals die nu is, ook een beetje houden.'

Al met al is de actie geslaagd, vindt ook Theo Eerens, die mede het initiatief nam voor het applausmoment aan de Alphense Kleiwerf. 'Gewoon in het klein, want we zijn allemaal een radertje in het geheel', realiseert hij zich.

advertentie advertentie