Alphen loopt warm voor EK voetbal: straten kleuren volledig oranje

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De oranjekoorts breekt doorgaans al ver voor een groot voetbaltoernooi los in Nederland. Dit jaar lijkt het wat later op gang te komen, maar inmiddels kleuren ook veel straten in de gemeente Alphen aan den Rijn compleet oranje. Vrijdagavond breekt het Europees kampioenschap voetbal los.

Turkije en Italië staan tegenover elkaar tijdens de openingswedstrijd. Om 21.00 uur gaat de bal rollen in het Stadio Olimpico, in de Italiaanse hoofdstad Rome. Het EK 2021, officieel het Europees kampioenschap van 2020, vindt plaats door heel Europa. Er wordt in 11 verschillende speelsteden gevoetbald.

Het Nederlands elftal is zondag voor het eerst aan de beurt. Om 21.00 uur spelen zij tegen Oekraïne in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. Op donderdag 17 juni speelt Nederland om dezelfde tijd tegen Oostenrijk, op maandag 21 juni om 18.00 uur tegen Noord-Macedonië.

Is jouw huis, tuin, straat, vereniging, school of bedrijf ook compleet gehuld in de kleur oranje? Maak een foto en stuur hem naar ons op!