Alphenaar (15) die dreigde met vuurwapen ook verdacht van overval op Used Products

ALPHEN AAN DEN RIJN - De 15-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn die is opgepakt voor de bedreiging met een vuurwapen aan de Amerikalaan, wordt ook verdacht van de overval op de winkel van Used Products. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) aan Studio Alphen. De verdachte is woensdag voorgeleid bij de rechtbank in Den Haag, zijn voorarrest is met veertien dagen verlengd.

De Alphenaar werd zondag opgepakt nadat hij iemand met een vuurwapen had bedreigd in de omgeving van de Amerikalaan in Alphen aan den Rijn. Wat daar precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Na een zoekslag door de politie werd de 15-jarige jongen aangetroffen. Hij bleek inderdaad een vuurwapen bij zich te hebben. Volgens het OM gaat het om een alarmpistool.

Twee dagen eerder lijkt diezelfde jongen de overval op de winkel van Used Products in de Julianastraat te hebben gepleegd. Rond 18.30 uur drong een overvaller het pand binnen en dreigde met een groot kapmes. Hij dwong de medewerker om geld uit de kassa te halen. De politie zette daarna een zoekactie op touw, maar de overvaller wist met een onbekend geldbedrag te ontkomen.