Alphenaar (25) opgepakt bij drugsdeal in Scheveningen: twee agenten gewond

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn is zaterdagavond opgepakt na een drugsdeal in Scheveningen. Bij de aanhouding raakten twee agenten van een speciaal politieteam gewond. Zij zijn allebei naar het ziekenhuis overgebracht. Ook een 20-jarige Hagenaar is aangehouden.

Rond 21.45 uur werd er in de Utrechtsestraat in Scheveningen een drugsdeal gezien. De politie besloot een bestuurder van een scooter aan te houden. 'Deze verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Een tweede verdachte viel een agent van achteren aan die daardoor op de grond viel', meldt de politie.

Door het gebruik van pepperspray kon de bestuurder worden aangehouden. De andere verdachte zette het op een lopen. Bij de achtervolging vorderde een agent een fiets van een maaltijdbezorger. Even later klom de verdachte een dak op, waar hij kon worden aangehouden. De man verzette zich, waardoor de agent gewond raakte aan zijn hand. Beide agenten zijn voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Bij de verdachten werden verdovende middelen en een geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen. Beiden zitten op dit moment nog vast en worden gehoord.