Aanhouding Alphenaar (49) voor grafschennis: urn gestolen van begraafplaats

Foto: Google Street View

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 49-jarige man uit Alphen aan den Rijn is woensdagochtend aangehouden voor het plegen van grafschennis. De man zou een urn hebben weggenomen van de Alphense begraafplaats. Daarnaast onderzoekt de politie of hij nog meer eigendommen heeft weggenomen van begraafplaatsen.

De politie kwam de man op het spoor toen hij eerder deze maand de gestolen urn kwam inleveren bij een oudijzerhandelaar in Alphen aan den Rijn. 'De handelaar vertrouwde de zaak niet en besloot de politie te bellen', legt de politie uit. 'Omdat bij de politie een aangifte binnen was gekomen van een gestolen urn van een begraafplaats, kon al snel de conclusie worden getrokken dat het hier om dezelfde urn ging.'

Woensdagochtend is de man aangehouden. De Alphenaar zit op dit moment nog vast en wordt gehoord. Bij de oudijzerhandelaar heeft de man ook een bronzen beeld ingeleverd, mogelijk is deze weggenomen van een begraafplaats of uit een tuin. Mensen die weten waar het beeld vandaan komt, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.