Alphenaar wint titel NK Marathon skeeleren voor junioren

Foto: Hanneke Mennens

ALPHEN AAN DEN RIJN / KOUDEKERK AAN DEN RIJN – Alphenaar Sem Spruit heeft het NK Marathon skeeleren voor junioren gewonnen. In het Gelderse Poederoijen pakte het Alphense sporttalent de titel op zaterdag 6 juli.

Het ging Spruit voor de wind bij de b-junioren, want hij won de wedstrijd met overmacht ten opzichte van de concurrentie ondanks flinke tegenwind. Stan de Graaf uit Koudekerk aan den Rijn eindigde op de zevende plaats bij de junioren.

Senioren uit de regio

Bij de senioren voor NK Marathon skeeleren kwamen de Alphense Aidan Verhoeve en Niels Pennings uit Koudekerk aan den Rijn ook in actie. Pennings finishte als zevende in het klassement en bleef daarmee nipt Verhoeve voor die de achtste plek wist te bemachtigen.

Deze zomer staan Spruit en De Graaf samen met Junior de Blois aan de start van het EK Inlineskaten in België. In februari van dit jaar pakte Spruit op de schaatsen een bronzen medaille op de Jeugd Olympische Spelen in Zuid-Korea.

Lees ook: Drie Alphense talenten geselecteerd voor EK Inlineskaten in België: ‘Mooi dat we als vriendengroep naar EK gaan’