Alphenaren kunnen zelf bomen komen planten in nieuw Klimaatbos

ALPHEN AAN DEN RIJN - Aan de oostkant van de geluidswal langs de N11 bij Alphen aan den Rijn wordt een nieuw Klimaatbos aangelegd. Alphenaren kunnen op woensdag 22 en donderdag 23 februari zelf meehelpen met de aanleg ervan.

Op beide dagen worden er bomen geplant en kan er geholpen worden met het aanleggen van takkenrillen en het aanleggen van een 'voedselbank', waar eetbare bomen en struiken geplant worden. Op woensdagmiddag vertellen vrijwilligers bij een aantal stands meer over het Klimaatbos en hoe Alphenaren de voordelen ervan ook in eigen tuin kunnen toepassen.

De plantdagen zijn op woensdag 22 februari tussen 13.00 en 16.00 uur en op donderdag 23 februari van 9.30 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via de website van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Begin maart weer open

Omdat er wordt gewerkt met groot materieel bij de aanleg van het Klimaatbos, is een groot deel van het gebied op dit moment afgesloten voor publiek. Wethouder Relus Breeuwsma (CDA) verwacht dat het complete gebied begin maart weer opengesteld kan worden. Dan zijn de grootste werkzaamheden afgerond.