Alphenaren maken ‘smerigste kinderboek ooit’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Herman Poort en Linde Buitelaar hebben naar eigen zeggen het smerigste kinderboek ooit gemaakt. Het kostte de Alphenaren twee jaar om het boek BAH! te maken, op 10 oktober presenteren ze het aan het grote publiek.

In het boek beschrijft de hoofdpersoon allerlei vieze mensen die in zijn leven voorkomen. Na ieder verhaal is er ruimte in het boek voor kinderen om te tekenen en plakken, zodat het ook een persoonlijk vies boek wordt. 'Door middel van allerlei verhalen over poep, pies, snot en kots hebben we een garantie voor enthousiasme van kinderen', zegt illustratrice Linde Buitelaar.

'Na twee jaar ontwikkelen van het boek werd iedereen zo benieuwd dat het echt tijd werd om het naar buiten te gaan brengen', zegt schrijver Herman Poort. 'En dat doe je natuurlijk in de Kinderboekenweek.' Op 10 oktober wordt het kinderboek BAH! gepresenteerd bij boekhandel Haasbeek in winkelcentrum Herenhof. Er wordt voorgelezen uit het boek en Jennifer Delano zingt het lied BAH!, dat zij speciaal voor de presentatie schreef.