Alphens Bevrijdingsfestival stopt: organisatoren hebben er geen tijd meer voor

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Alphens Bevrijdingsfestival stopt ermee. Dat meldt de organisatie dinsdag in een bericht. De organisatoren zeggen het optuigen van het festival niet meer te kunnen combineren met de toenemende drukte in hun werk- en privéomgeving.

Jeroen Iemhoff, voorzitter van het Alphens Bevrijdingsfestival, laat weten dat het evenement na vijf edities sowieso geëvalueerd zou gaan worden. Daaruit hebben de vrijwillige organisatoren geconcludeerd het evenement niet langer te kunnen optuigen.

'Een leven in vrijheid is een groot goed en allesbehalve vanzelfsprekend. Wij vonden het belangrijk dat we dit dichtbij huis konden vieren', meldt de organisatie. In de afgelopen jaren hebben artiesten als Danny Vera, OG3NE, Gers Pardoel en Kenny B. opgetreden tijdens het evenement op het Rijnplein.

Een mogelijke terugkeer van het evenement is niet helemaal uitgesloten. Dat hangt wel af van het enthousiasme van mogelijke nieuwe organisatoren. 'Het huidige bestuur van het Alphens Bevrijdingsfestival staat ervoor open om andere vrijwilligers op weg te helpen indien zij de organisatie over willen nemen.'