Alphense Boys behoudt in derde competitiewedstrijd ongeslagen status

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een puntje heeft Alphense Boys zondag overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Velsen. Tot de laatste seconde was het duel spannend, want beide ploegen kregen kansen op de zege. Uiteindelijk bleef het bij 1-1.

'Wij geven hun doelpunt cadeau', beschouwt trainer Remco Tuinenburg na, doelend op de doorgekopte bal van Marc Kloosterboer, over de te ver voor zijn doel staande Daniël Furtak heen. 'Daarna kunnen ze in hun spelletje komen, achteruit zakken en counteren. Maar wij hadden hier met drie punten weg moeten gaan', vindt de oefenmeester.

Alphense Boys moest tot de zestigste minuut wachten op de gelijkmaker. Joey Lauhouh gaf de bal na een passeeractie strak voor en Rachad Madi tikte de bal bij de tweede paal binnen. 'In de eerste helft gingen wij met hun spelletje mee, maar in de tweede helft was er maar één ploeg die wilde voetballen. En dat waren wij', vervolgt Tuinenburg.

Met vijf punten uit drie wedstrijden staat Alphense Boys vierde in de Hoofdklasse A. 'Wij zijn bezig met een proces en hebben nu profijt aan het voetballen tegen betere tegenstanders in de voorbereiding', stelt Madi, die zijn eerste officiële doelpunt in het Alphense Boys-shirt maakte. 'Dat geeft vertrouwen. Scoren is altijd leuk.'

Scoreverloop Velsen - Alphense Boys 1-1 (1-0): 1-0 Marc Kloosterboer, 1-1 Rachad Madi.

Hieronder zijn de interviews met Remco Tuinenburg en Rachad Madi te beluisteren.